Hoe werk ik?

Een therapeutische begeleiding start met een intakegesprek waarbij ik luister naar wat je vraag of probleem is. We bekijken welke verschillende aspecten je draagkracht nu beïnvloeden en wat je zelf als doel van de therapie ziet. Vaak geef ik uitleg over hoe er in de therapie kan gewerkt worden. In een intakegesprek is het ook belangrijk dat je als cliënt kan voelen of er een 'klik' is, of je je voldoende op je gemak voelt om in een verder traject meer van jezelf te laten zien of te ontdekken.


Ik werk vanuit het integratieve kader van de 'Interactionele  Vormgeving'. Dit betekent dat ik in mijn begeleidingen verschillende theoretische werkkaders kan combineren, zoals: de cognitieve gedragstherapie, de contextuele invalshoek, een experiëntele en lichaamsgerichte benadering,... 

Het is belangrijk om rekening te houden met lichamelijke klachten of signalen, met gevoelens, gedragingen en gedachten. Dikwijls ervaar je een kloof tussen denken, voelen en doen, waardoor het niet gemakkelijk is om te doen wat je  zou willen kunnen doen.


Je kan blokkeren door een hoog spanningsniveau in reactie op externe of interne uitdagingen. Het is daarbij helpend om meer zicht te krijgen op hoe je brein en zenuwstelsel werkt en welke technieken kunnen helpen om het stressniveau te verlagen. We staan stil bij  je terugkerende negatieve gedachten, gewoontes en patronenen en bekijken wat je nodig hebt om de situatie op een nieuwe, meer constructieve manier te kunnen benaderen. We nemen de tijd om  je emoties te kunnen toelaten, zonder dat dit overspoelend wordt en kunnen oefenen hoe je emoties kan uiten, hoe je op een directere wijze kan communiceren, hoe je assertief je grenzen kan aangeven en daardoor meer innerlijke balans kan bewaren.

Op die manier kan je innerlijke processen terug in beweging brengen en in interactie met je omgeving  je eigen proces vorm geven.


Ik geef individuele therapie, bij voorkeur live in de praktijk. Online-gesprekken zijn mogelijk via een beveiligd platform.

Gesprekken kunnen doorgaan in het Nederlands of Engels.


In de therapie gebruik ik een mix van verschillende technieken, afgestemd op jouw vraag en voorkeur: gesprekken, lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, creatieve technieken. Over technieken die ik vaak gebruik, vind je via onderstaande bronnen meer achtergrondinformatie:


Voice Dialogue

Brainspotting

Polyvagaaltheorie, Stephen Porges

Boek: Traumasporen, Bessel van der Kolk

Boek: De stem van je lichaam, Peter Levine


Doelgroep

  • Jongvolwassenen, volwassenen


Specifieke thema's

  • Lichamelijke stressgerelateerde klachten
  • Motivatie
  • Faalangst
  • Perfectionisme
  • Rouw en verlies
  • Draagkracht en energie
  • Burn-Out
  • Balans in werk en gezin


Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren