Over mij

    Els Ockerman

Ik studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Gent (1994) en werkte daarna 17 jaar in de lerarenopleiding van de Hogeschool Gent. Vanaf 2008 deed ik daar ook de individuele psychische begeleiding van studenten. Ik werkte vaak met thema's als faalangst, uitstelgedrag, perfectionisme, levensvragen, keuzes maken,.... Deze thema's neem ik nu verder op in mijn therapeutisch werk. Met leerkrachten werk ik rond leerkrachtenstijl en houding voor de klas, positief bijsturen van groepsdynamiek, omgaan met moeilijk gedrag van leerlingen, grensoverschrijdend gedrag o.a; agressie


In 2014 stopte ik aan de Hogeschool en ging vorming geven over Kiva, het Finse antipestprogramma. Met die ervaring, werk ik zowel met leerlingen ( 16 of ouder) als volwassenen die slachtoffer zijn geworden van een pestsituatie, of die in een situatie zelf zijn overgegaan tot pestgedrag. Dit kan zich zowel afspelen op school, in de vrije tijd of op de werkvloer.


Mijn vierjarige therapie-opleiding: 'Therapeut in de interactionele vormgeving', heb ik gevolgd aan de Educatieve Academie in Berchem (2012-2016). Ik heb me verder gespecialiseerd in omgaan met rouw en verlies, technieken om stress- en traumareacties aan te pakken en werken met lichamelijke klachten.


Ik werk sinds 2014 ook deeltijds als eerstelijnspsycholoog in wijkgezondheidscentrum De Vlier in St-Niklaas en als therapeut in groepspraktijk Kandrikel in Gentbrugge.

Na 2 jaar mee te werken als therapeut in groepspraktijk het Mercatorhuis, heb ik juni 2020 de stap gezet om mijn eigen praktijk 'Het Nest' op te starten in Sint-Niklaas.


Ik ben getrouwd en mama van vier kinderen die geboren zijn tussen 1997 en 2004. Zelf ben ik van 1970.


Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele vormgeving (V.V.T.I.V.) en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (V.V.K.P.).


Opleiding


  • Master Klinische Psychologie (1994, UGent)
  • Therapeut Interactionele Vormgeving
  • Voice Dialogue, module 1-2-3
  • Brainspotting, module 1-2
  • STRT - Stress and Trauma Relief Technique
  • Schematherapie, basismodule
  • Somatic Experiencing, introductie
  • Socio-emotionele leerlingenbegeleiding
  • KIVA-antipestprogrammaDeze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren